Tesno sodelujemo s skupnostmi, da bi razumeli njihove skrbi in ugotovili, kako naj z njimi komuniciramo. Naš cilj je, da se izognemo morebitnim negativnim vplivom in obvladujemo vplive, ki se jim ni mogoče izogniti.

Z odprtim vključevanjem v skupnosti lahko ugotovimo, kako in kje lahko prispevamo vzdržne koristi. To delamo na več načinov: z ustvarjanjem delovnih mest, s spodbujanjem lokalnih podjetij, da postanejo del naše dobavne verige, in z zagotavljanjem usposabljanja ljudi, da pridobijo uporabne spretnosti.

Izvedite več o tem, kako sodelujemo s skupnostmi po vsem svetu.

Gospa kuha na kuhalniku v Nigeriji.

Dostop do energije

Pri Shellu znamo uporabiti svoje temeljne poslovne spretnosti in tehnična sredstva in tako igrati aktivno vlogo pri izboljšanju dostopa skupnosti do energije, zlasti v regijah, kjer poslujemo, kot so na primer podsaharska Afrika in azijsko-pacifiška regija. 

Cilj našega dela na področju dostopa do energije je skupnostim zagotoviti varno, zanesljivo in cenovno dostopno energijo, ki lahko spodbudi gospodarski razvoj in izboljša zdravstvo, izobraževanje in možnosti preživljanja. Po svetu smo začeli izvajati številne projekte za dostop do energije, ki predstavljajo investicije v višini več milijonov dolarjev. Omenjeni projekti vključujejo osvetlitev skupnosti, proizvodnjo elektrike in projekte za izgradnjo manjših električnih omrežij.

Odkrijte več o našem globalnem delu za zagotavljanje dostopa do energije.

Lokalno zaposlovanje in podjetništvo

Shell prispeva k lokalni gospodarski rasti v državah, kjer posluje. 

To počnemo na več načinov: prek neposrednega zaposlovanja, dejavnosti naše dobavne verige, z delom z vladami in partnerji kot pomoč pri ustvarjanju delovnih mest in s podporo razvoju lokalnih podjetij ali dobaviteljev.

Po potrebi ponujamo dodatno usposabljanje za izboljšanje ravni spretnosti, tehničnega znanja in izkušenj delovne sile dobavitelja.

Program Shell LiveWIRE mladim podjetnikom pomaga zagnati podjetja in pospešiti rast lokalnega gospodarstva v različnih državah.

Izvedite več o tem, kako podpiramo gospodarsko rast.

Eden od staršev, ki v naročju drži otroka.

Zdravje v skupnosti

Danes milijoni po svetu nimajo dostopa do zdravstvene oskrbe. V nekaterih skupnostih, kjer poslujemo, je lahko zdravstveno varstvo omejeno ali nezadostno.

Da bi se spopadli s temi izzivi, izvajamo številne projekte, ki skupnostim zagotavljajo dostop do primernega zdravstvenega varstva. Take projekte pogosto izvajamo v okviru partnerstva z lokalnimi nevladnimi organizacijami in organi za razvoj.

Izvedite več o naših projektih za zagotavljanje zdravstvenega varstva skupnostim, ki jih izvajamo po vsem svetu.

Izobraževanje

Izobraževanje lahko ljudem odpre vrata do številnih priložnosti in jim pomaga zgraditi boljšo prihodnost.

Po vsem svetu izvajamo več projektov, da bi več ljudem dali priložnost za pridobitev kakovostne izobrazbe in jim pomagali zgraditi boljšo prihodnost.

Preberite več o naših globalnih pobudah na področju izobraževanja.

Več v poglavju Trajnostni razvoj v Shellu

Kaj pri družbi Shell pomeni trajnostni razvoj?

Trajnost pri Shell pomeni zagotavljanje energije na odgovoren način z upoštevanjem in spoštovanjem ljudi, varnosti in okolja.

Okolje

Shell energijo zagotavlja na odgovoren način in tako svetu pomaga graditi prihodnost, v kateri ima energija, ki jo uporabljamo, najmanjši možni vpliv na naš planet.