Na kratko o Shellu

Shell v Sloveniji

Shell v Sloveniji

Podjetje Shell Adria d.o.o. je ustanovljeno leta 1994 kot operativna enota multinacionalnega podjetja Royal Dutch Shell plc.

Osnovna dejavnost podjetja je uvoz in prodaja nafte, naftnih derivatov in euroShell kartično poslovanje.

V svoji kratki zgodovini je našemu podjetju uspelo ustvariti pomemben poslovni uspeh. Kontinuirano razvijamo sodelovanje z vodilnimi industrijskimi in transportnimi podjetji, ki so v nas prepoznala profesionalnega  in zanesljivega partnerja.

Shell po svetu

Shell po svetu

Družba Royal Dutch Shell je bila ustanovljena leta 1907, čeprav začetki družbe segajo na začetek 19. stoletja, v majhno delavnico v Londonu, kjer je družina Samuel prodajala morske školjke.

Danes je Shell ena največjih energetskih družb na svetu, ki v povprečju zaposluje 93.000 ljudi v več kot 70 državah. Sedež imamo v Haagu na Nizozemskem, naš generalni direktor pa je Ben van Beurden. Matična družba skupine Shell se imenuje Royal Dutch Shell plc in je registrirana v Angliji in Walesu.

Naša strategija je zastavljena tako, da krepi naš vodilni položaj v naftni in plinski industriji, hkrati pa je naš cilj tudi zadovoljevanje svetovnih potreb po energiji na odgovoren način. Varnost ter okoljska in družbena odgovornost so temelj naših dejavnosti.

Preberite več o naši zgodovini od leta 1833 do danes.

Naš cilj

Prepričani smo, da bosta nafta in plin še dolga desetletja ključen del globalne mešanice virov energije. Naša vloga je zagotoviti, da ta vira energije pridobivamo in dostavljamo na trg na dobičkonosen ter na okoljsko in družbeno odgovoren način.

Naš cilj je tesno sodelovati s svojimi strankami, partnerji in oblikovalci politik, da dosežemo učinkovitejšo in trajnostno naravnano rabo energije in naravnih virov.

Naši ljudje

Naši zaposleni med seboj sodelujejo pri delu na energetskih projektih, ki so med najbolj inovativnimi in zanimivimi na svetu. Raznolika delovna sila in vključujoče delovno okolje sta ključna za naš uspeh in vodita k večji inovativnosti in boljšim rešitvam.

Izvedite več o raznolikosti in vključenosti pri družbi Shell.

Strokovno usposabljanje, razvojni programi in nenehna podpora pomenijo, da imajo naši zaposleni najboljše možnosti za uresničitev svojega potenciala. Naši vodstveni programi pa nadarjenim posameznikom omogočajo, da v prihodnosti postanejo vodstveni delavci v energetski panogi.

Izvedite več o karierah pri družbi Shell.

Na kratko o Shellu (2016)

70+ je število držav, v katerih poslujemo.

92.000 je povprečno število naših zaposlenih.

Med letom prodamo 57,1 milijona ton utekočinjenega zemeljskega plina.

V 22 rafinerijah imamo poslovne deleže.

Izdelamo 3,7 milijona sodčkov naftnega ekvivalenta na dan

Prenesite našo brošuro o projektih "Create".

Finančna uspešnost (2016)

Prihodki: 233,6 milijarde $

Dohodki: 4,8 milijarde $

Kapitalske naložbe: 79,9 milijarde $ (vključno s pridobitvijo BG Group plc)

Naložbe v raziskave in razvoj: 1,0 milijarde $

Trajnostni razvoj (2016)

102 milijona $ porabljenih za prostovoljne socialne naložbe po vsem svetu Od tega:

  • okoli 44 milijonov $ za lokalne programe za razvoj skupnosti, pomoč ob nesrečah, izobraževanje, zdravstvo in biotsko raznovrstnost in
  • okoli 58 milijonov $ za globalne teme – dostop do energije, krepitev lokalnih spretnosti in znanj, podjetja in izobra-ževanje STEM.

Ocenjujemo, da je bilo skoraj 96 milijonov $ naše celotne porabe v letu 2016 v državah, ki so del Programa Združenih narodov za razvoj Indeksa človekovega razvoja 2015, torej državah, katerih bruto domači proizvod znaša manj kot 15.000 $ letno na osebo. Leta 2016 je družba Shell porabila 45 milijard $ za blago in storitve 43.000 dobaviteljev po vsem svetu.

Več v poglavju O Shellu

Kaj delamo

Shell je globalna skupina energetskih in petrokemičnih družb. V Sloveniji zaposlujemo okoli 20 ljudi.

Naše vrednote

Naša Splošna poslovna načela, Kodeks ravnanja in Etični kodeks pomagajo vsem v družbi Shell, da delujejo v skladu z našimi vrednotami.

Ali vas zanima tudi

Prihodnost energije

Svoje znanje in izkušnje, tehnologijo in inovacije uporabljamo, da bi rastoči in razvijajoči se svetovni populaciji zagotovili več energije, ki je obenem čistejša.

Trajnostni razvoj v Shellu

Trajnostna usmerjenost pri Shellu pomeni zagotavljanje energije na odgovoren način, da bi zadovoljili naraščajoče svetovne potrebe po energiji.