Nasmejan moški z brado pred drevesom z orisom grafa Ustvarjanja vrednosti za delničarje

Ustvarjanje vrednosti za naše delničarje

Naraščajoča vrednost z dinamičnim portfeljem in disciplinirano dodelitvijo kapitala

Pogled v nebo med odsevnimi stavbami

Spodbujanje napredka z našimi delnicami in dividendami ustvarja bogastvo za naše delničarje. Na ta način pomagamo pri prihrankih in pokojninskih skladih milijonov ljudi po vsem svetu.

Pričakujemo, da bomo z dinamičnim pristopom do našega poslovnega portfelja zagotovili visoke donose. To pomeni, da medtem ko povečujemo naša vlaganja v čistejšo energijo, še vedno zagotavljamo energijo, ki jo svet potrebuje danes. Hkrati bomo ohranili finančno disciplino in močno bilanco stanja, da bo naše podjetje ostalo močno in pripravljeno prepoznati priložnosti energetskega prehoda.

Ženska, ki ob sončnem zahodu stoji za okni v stavbi in uporablja prenosnik

Danes imamo številne prednosti. Te vključujejo globino naših odnosov s strankami, naše vrhunske dejavnosti trgovanja in naš integriran poslovni model, ki proizvaja, kupuje, trguje, prevaža in prodaja energijo po vsem svetu.

Na teh prednostih gradimo, da bi naše podjetje preoblikovali na naših treh poslovnih stebrih: Rast, Prehod in Napredek. Naš steber Rast vključuje naše bencinske servise, goriva za poslovne stranke, energijo, vodik, biogoriva, polnjenje za električna vozila, naravne rešitve ter zajemanje in shranjevanje ogljika. Osredotoča se na delo z našimi strankami, da bi pospešili prehod na neto ničelno količino emisij.

Moški pomaga nasmejanemu otroku zalivati rože na vrtu

Naš steber Prehoda obsega naš integrirani plin ter naša podjetja s kemikalijami in izdelki ter ustvarja trajnostni denarni tok. Naš steber Napredka zagotavlja denar in donose, potrebne za financiranje deležev naših delničarjev in preoblikovanje našega podjetja, z zagotavljanjem življenjsko pomembnih zalog nafte in zemeljskega plina.

Poslužujemo se dinamičnega pristopa do našega portfelja, hkrati pa ohranjamo finančno disciplino in močno bilanco stanja, da bomo še naprej prepričljiv naložbeni partner za naše delničarje.