Naša strategija je zastavljena tako, da krepi naš vodilni položaj v naftni in plinski industriji, hkrati pa je naš cilj tudi zadovoljevanje svetovnih potreb po energiji na odgovoren način. Varnost ter okoljska in družbena odgovornost so temelj naših dejavnosti.

Shell v Sloveniji

Shell po svetu

Shell po svetu

Shell je globalna skupina energetskih in petrokemičnih družb.

Naše poslovanje je razdeljeno v štiri poslovne dejavnosti: predproizvodni sektor, integrirani plinski sektor, poproizvodni sektor in sektor za projekte in tehnologijo.

Predproizvodni sektor je zadolžen za odkrivanje novih zalog tekočin in zemeljskega plina ter razvoj večjih novih projektov, kjer naša tehnologija ter znanje in izkušnje pomenijo dodano vrednost za lastnike virov.

V integriranem plinskem sektorju se osredotočamo na utekočinjanje zemeljskega plina (LNG) in pretvorbo plina v tekočine (GTL), tako da ga je mogoče varno hraniti in prevažati na trge po vsem svetu.

Poproizvodni sektor se osredotoča na predelavo surove nafte v vrsto naftnih derivatov, ki jih po svetu tržimo in dobavljamo za uporabo v gospodinjstvih, industriji ter za transport. Poleg tega naftne destilate proizvajamo in prodajamo za industrijsko rabo po vsem svetu. Del Shellovega poproizvodnega sektorja so tudi dejavnosti rudarjenja katranskega peska v Severni Ameriki.

Naš sektor za projekte in tehnologijo je zadolžen za izvedbo novih razvojnih projektov ter raziskave in razvoj, ki pripeljejo do inovacij in naložb za prihodnost z nizkimi stroški.

Two workers in plant

Za podjetja

Poslovnim strankam, ki opravljajo mednarodno ali lokalno transportno dejavnost, dobavljamo napredna transportna goriva in AdBlue®, ter  nudimo preprostejši in varnejši način nakupa goriva in storitev na poti s kartico euroShell.

Izvedite več o naših storitvah
Ljudje prečkajo prometno cesto v Hongkongu.

Prihodnost energije

Svoje znanje in izkušnje, tehnologijo in inovacije uporabljamo, da bi rastoči in razvijajoči se svetovni populaciji zagotovili več energije, ki je obenem čistejša.

Premik v prihodnost s čistejšo energijo

Več v poglavju O Shellu

Dogodki

Naši dogodki in spletni forumi združujejo strokovnjake iz vladnih, poslovnih ter akademskih vod in nevladnih organizacij, da bi razpravljali o prihodnosti energije.

Projekti

Tukaj si lahko preberete več o naših Projektih.

ALI VAS ZANIMA TUDI

Trajnostni razvoj v Shellu

Trajnostna usmerjenost pri Shellu pomeni zagotavljanje energije na odgovoren način, da bi zadovoljili naraščajoče svetovne potrebe po energiji.

Energija in inovacije

Kako uporabljamo človeško iznajdljivost, inovacije in tehnologijo, da bi omogočili izkoriščanje večjih količin čistejše energije še dolga desetletja?