Davki predstavljajo velik del cene goriva. Shell vam lahko pri nakupih z vašo kartico za gorivo po vsej Evropi hitro in preprosto pomaga zahtevati vračilo DDV in trošarin, kjer je to mogoče. Prek družbe FDE, ene od vodilnih agencij za vračilo DDV v Evropi, lahko stranke s Shellovimi karticami za gorivo dobijo povrnjen davek v samo 14 dneh od dneva izstavitve računa, kar pripomore k hitrejšemu denarnemu toku in omogoča boljše načrtovanje virov.

Evropska pokritost

Zahtevajte vračilo DDV iz 24 evropskih držav.

Večja likvidnost

Naša učinkovita storitev za vračilo DDV pomeni, da vam na vračilo ni treba čakati več mesecev, poleg tega pa lahko bolje upravljate in načrtujete svoj denarni tok. Storitev je jasna in pregledna, zato natančno veste, kolikšno vračilo DDV boste lahko zahtevali in kdaj ga boste dobili.

Manj administracije

Kot del naše storitve za vračilo DDV in trošarin agencija FDE prejme vaše račune neposredno od družbe Shell. Tako je zamudno in zapleteno administrativno delo, ki je opravljeno namesto vas. Za vas tudi komuniciramo z vsemi pristojnimi organi, kar pomeni, da vam nikoli ni treba skrbeti glede težav zaradi jezikovnih ovir.

Zanesljivi nasveti

Na voljo so vam naši strokovnjaki, ki vam bodo odgovorili na vprašanja in vam pomagali razumeti, kje in za katere izdelke lahko in za katere ne morete zahtevati vračila DDV.

Izmed naših štirih storitev vračila DDV izberite najprimernejšo:

Neto fakturiranje (sprotno vračilo) DDV

To je najhitrejša metoda. DDV bo odštet od vam izstavljenih računov samo dva tedna po datumu izdaje računa. To storitev ponujamo za fakture euroShell in je na voljo pri vračilu DDV iz skoraj 20 evropskih držav.

Normalno vračilo DDV

S to metodo vam denar vrnemo, ko davčni organ dejansko vrne DDV, ki vam ga dolguje. Ta storitev je potrebna za tiste države, kjer neto fakturiranje vašemu podjetju ni dovoljeno ali ni mogoče.

Mesečno vračilo DDV

Ta storitev je na voljo za stranke, ki se registrirajo za neto fakturiranje (Net Invoicing). To je komplementarna storitev za vse račune, ki niso računi euroShell, za katere vam je DDV vrnjen vsak mesec.

Prihranite denar pri nakupu dizelskega goriva z vračilom trošarine.

Shell vam lahko pomaga ne samo pri vračilu DDV, ampak tudi pri vračilu dela trošarine pri nakupih dizelskih goriv. Vračilo trošarine je mogoče iz Belgije, Francije, Madžarske, Italije, Slovenije in Španije.

Za več informacij o postopku registracije za storitve vračila davka pokličite v svoj lokalni Shellov center za stike s strankami.

Več informacij v poglavju o storitvah na poti

Varnost

Varnost je pri kartici euroShell najpomembnejša. Zato imate na voljo uporabniku prijazen nadzor nad porabo, alarme (opozorila) ter ekipe za preprečevanje prevar. Tako boste uživali v udobju kartice za gorivo, in to brez strahu pred zlorabami.