Shell je na slovenskem trgu prisoten od leta 1994. Trenutno podjetje v Sloveniji upravlja mrežo 8 črpalk brez osebja za tovorna vozila ter 1 bencinski servis tudi za osebna vozila. Shell v Sloveniji trenutno svojim strankam zagotavlja storitve v okviru Shell kartičnega poslovanja za gorivo ter široko paleto storitev povezanih s cestnim tovornim prometom.

Skupina Shell in MOL sta 9. marca 2023 sklenila sporazum, po katerem bo Shell od MOL-a prevzel 39 bencinskih servisov. Ti bodo postali centri mobilnosti, ki bodo potrošnikom zagotavljali visokokakovostna Shell goriva v skladu s Shellovo predanostjo zagotavljanju ponudbe svoje blagovne znamke in kakovosti Shell proizvodov.

» Ta nakup je pomemben korak naprej za prisotnost blagovne znamke Shell v Sloveniji, za stranke pa predstavlja predvsem večjo možnost izbire, saj povečuje tržno konkurenco v Sloveniji. S povečanjem mreže za 39 novih bencinskih servisov v mreži Shell v Sloveniji bomo lahko našim strankam zagotovili vrhunska V-Power goriva ter edinstveno Shell Café izkušnjo« – je komentiral Gregor Omejc, generalni direktor Shell Adria d.o.o.

Več podrobnosti o sporazumu skupine Shell in MOL bo objavljenih po odobritvi Evropske komisije.

Poizvedbe:

Shell Adria d.o.o., Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, tel: +386 1 51 40 500, shelladria@shell.com

O Shell plc

Shell plc je registriran v Angliji in Walesu, s sedežem v Londonu, njene delnice pa kotirajo na londonski in newyorški borzi. Shell deluje v več kot 70 državah na področju raziskovanja in pridobivanja nafte in zemeljskega plina, proizvodnje in trženja tekočin zemeljskega plina in utekočinjenja zemeljskega plina ter proizvodnje, trženja in prevoza naftnih derivatov in kemikalij. Za več podrobnosti obiščite spletno stran shell.com