Na kratko o Shellu

Shell v Sloveniji

Shell v Sloveniji

Podjetje Shell Adria d.o.o. je ustanovljeno leta 1994 kot operativna enota multinacionalnega podjetja Shell plc.

Osnovna dejavnost podjetja je uvoz in prodaja nafte, naftnih derivatov in kartično poslovanje.

V svoji skoraj 30 letni zgodovini nam uspelo ustvariti pomemben poslovni uspeh. Kontinuirano razvijamo sodelovanje z vodilnimi industrijskimi in transportnimi podjetji, ki so v nas prepoznala profesionalnega in zanesljivega partnerja.

Shell po svetu

Shell po svetu

Družba Shell je bila ustanovljena leta 1907, čeprav začetki družbe segajo na začetek 19. stoletja, v majhno delavnico v Londonu, kjer je družina Samuel prodajala morske školjke.

Danes je Shell ena največjih energetskih družb na svetu, ki zaposluje 82.000 ljudi v več kot 70 državah. Sedež imamo v Londonu, naš generalni direktor pa je Ben van Beurden. Matična družba skupine Shell se imenuje Shell plc in je registrirana v Angliji in Walesu.

Naša strategija

Spodbujati napredek “Powering Progress” določa našo strategijo za pospešitev prehoda našega podjetja v ogljično nevtralnost, v koraku z družbo. Namenjen je zagotavljanju vrednosti za naše delničarje, naše stranke in širšo družbo. Strategija Powering Progress ima štiri glavne cilje:  povečanje prihodkov delničarjev, doseganje ogljične nevtralnosti, oskrbo prebivalstva in spoštovanje narave.

Preberite več o naši zgodovini od leta 1833 do danes.

Naši ljudje

Naši ljudje so najpomembnejši akterji uspešnega uresničevanja Shellove strategije in zagotavljanja trajnostnega poslovanja dolgoročno. Ohranjanje konkurenčnosti v razvijajočem se energetskem sektorju zahteva kompetentne in opolnomočene ljudi, ki varno sodelujejo.

Izvedite več o raznolikosti in vključenosti pri družbi Shell.

Verjamemo, da raznolika delovna sila, ki jih vodijo vključujoči vodje, ustvarjajo večjo varnost in boljše poslovne rezultate.

Izvedite več o karierah pri družbi Shell.

Na kratko o Shellu

70+ držav, v katerih delujemo

82.000 zaposlenih 31.12.2021

64,2 milijonov ton utekočinjenega zemeljskega plina, prodanega tekom leta 2021

10 rafinerij, v katerih smo udeleženi

3,2 milijonov sodov ekvivalenta nafte, ki jih proizvedemo vsak dan

Prenesite našo brošuro o projektih "Create".

Finančna uspešnost

Prihodek: 261,504 mrd. USD

Dohodek: 20,630 mil. USD

Kapitalska naložba: 19,698 mrd. USD

Naložba v raziskave in razvoj: 815 mio. USD

Trajnostni razvoj

94 mio. USD, porabljenih za prostovoljne socialne naložbe po svetu.

Ocenjujemo, da je bilo okoli 72 mio. USD skupne socialne naložbe 2021 porabljenih v državah, ki so vključene v razvojni program Združnih narodov Indeks človekovega razvoja 2019. Bruto domači proizvod v teh državah je manj kot 15.000 USD na leto na osebo. Pomembno pomoč družba zagotavlja tudi v obliki prostovoljnega dela, ki ga izvajajo zaposleni Shell, in donacij v obliki opreme.

Več v poglavju O Shellu

Kaj delamo

Shell je mednarodna energetska skupina, ki želi izpolniti vsesvetovno vedno večje povpraševanje po več in čistejših energetskih rešitvah na ekonomsko, okoljsko in socialno odgovoren način.

Naše vrednote

Naša Splošna poslovna načela, Kodeks ravnanja in Etični kodeks pomagajo vsem v družbi Shell, da delujejo v skladu z našimi vrednotami.

Ali vas zanima tudi

Prihodnost energije

Svoje znanje in izkušnje, tehnologijo in inovacije uporabljamo, da bi rastoči in razvijajoči se svetovni populaciji zagotovili več energije, ki je obenem čistejša.

Trajnostni razvoj v Shellu

Trajnostna usmerjenost pri Shellu pomeni zagotavljanje energije na odgovoren način, da bi zadovoljili naraščajoče svetovne potrebe po energiji.