Vaša kartica Shell ni namenjena le cestnemu prevozu – nanjo se lahko zanesete za rezervacije in plačevanje prevozov po vsej Evropi. Dostop do široke mreže evropskih trajektnih linij in storitev ROLA (tovornjaki in vlaki) ter en sam (enotni) račun za vse storitve vašemu podjetju prihranita čas in denar.

Trajektne storitve

Kartica Shell vam omogoča uporabo storitev agencije za posredovanje trajektnih prevozov Transcamion po vsej Evropi pa tudi storitev podjetja P&O Ferries. 

Agencija Transcamion sodeluje z več kot 150 posredniki trajektnih storitev in ponuja več kot 1300 trajektnih linij v Črnem morju, Baltskem morju, Kaspijskem morju in v Sredozemlju.

Glavne linije agencije P&O Ferries potekajo med Francijo in Združenim kraljestvom (med mestoma Dover in Calais), s kartico Shell pa lahko plačate tudi trajektne prevoze iz Združenega kraljestva v Belgijo in na Nizozemsko.

Kako rezervirate vožnjo s trajektom

Za rezervacijo vožnje s trajektom prek agencije Transcamion obiščite spletno stran Transcamion. Z agencijo Transcamion boste lahko izkoristili znižane cene (odvisno od števila voženj) in po potrebi celo spremenili čas odhoda.

Pri trajektih agencije P&O lahko vaši vozniki plačujejo s karticami Shell neposredno na terminalih, ne da bi jim bilo vožnjo treba rezervirati vnaprej. Za več informacij o razpoložljivih linijah in urnikih obiščite spletno stran P&O Ferries.

Storitve ROLA

Omejitve hitrosti in teže, delovni čas in skrb za okolje lahko vplivajo na mednarodne prevoze. S kombiniranjem potovanja s tovornjakom in vlakom vam lahko storitve oprtnega vlaka ROLA (Rollende Landstraße) prihranijo tako čas kot denar.

Ključne prednosti storitev ROLA:

 čas potovanja vključuje tudi predpisani čas, ko mora voznik počivati;

 prihranki pri obratovalnih stroških – gorivo in cestne takse, obraba vozila;

 izogibanje omejitvam tovornega prometa;

 izogibanje gneči na cesti in vrstam pri kontroli tovornjakov; in

 boljše načrtovanje poti in časa dostave.

Kako rezervirate potovanje ROLA

Za rezervacijo prevoza ROLA s kartico Shell se obrnite na podjetje Rail Cargo Austria, vodilno evropsko podjetje za kombinirane prevoze, ali na našega partnerja Transcamion.

Podjetje Rail Cargo Austria vam ponuja naslednje linije:

 Salzburg (Avstrija)–Trst (Italija)

 Wels (Avstrija)–Maribor (Slovenija)

 Wörgl (Avstrija)–Brenner (Avstrija)

 Wörgl (Avstrija)–Trento (Italija)

Za več informacij, vključno s podrobnostmi o rezervacijah, voznih redih in ceniku, obiščite spletno stran Rail Cargo Austria.

Več informacij v poglavju o storitvah na poti

Varnost

Varnost je pri kartici euroShell najpomembnejša. Zato imate na voljo uporabniku prijazen nadzor nad porabo, alarme (opozorila) ter ekipe za preprečevanje prevar. Tako boste uživali v udobju kartice za gorivo, in to brez strahu pred zlorabami.

Eets – Na Kratko O Novi Direktivi O Evropskem Cestninjenju

Shell je ponudnik povezljivih storitev za elektronsko cestninjenje z najširšo pokritostjo v Evropi. Sheme zaračunavanja cestnin se v Evropi zelo razlikujejo - vsaka država ima svoja pravila in postopke registracije za uporabnike cest.