Cestnina v Evropi – zelo zapleteno področje

Različni nacionalni predpisi

Vsaka država ima svoj državni cestninski sistem in predpise, ko gre za ceste in vozila, na katera se nanaša, in katere možnosti plačila so na voljo.

Različne ponudbe na trgu

Evropa ima v celotni mreži več kot 100 ponudnikov cestnin, npr. 15 različnih samo v Franciji. Tako imate na voljo veliko različnih ponudb in naprav.

Različne tehnologije

Različne elektronske plačilne naprave, vgrajene v vozilo, delujejo z različnimi tehnologijami. Tudi če je enota na vozilu tehnično primerna za interoperabilnost, obstaja postopkovna uporabnost kot druga plast, ki vključuje pogodbene sporazume med upravljavci infrastrukture in ponudniki cestnin.

ZATO SE SPOPADAMO S TEMI IZZIVI – ANALIZIRAMO, SVETUJEMO, REŠUJEMO

Vstopi v e-RS Portal

S spletnim portalom Shell e-Cestninske storitve vam omogočamo enostavno, hitro in uporabniku prijazno registracijo vozil v sisteme evropskega cestninjenja. Prihranimo vam čas in poenostavimo registracijski proces. 

Vstopi v e-RS Portal

Več v Storitve na poti - Učinkovite rešitve v nenehnem gibanju

Tuneli in mostovi

S kartico Fréjus lahko plačate cestnino za tunela Fréjus in Mont Blanc. Kartica se izda na registrsko številko vozila. Pri plačilu s kartico Fréjus vedno plačate polovično ceno povratne karte, katera je še 20% nižja od cene enosmerne karte plačane z drugim plačilnim sredstvom.

Varnost

Varnost je pri kartici euroShell najpomembnejša. Zato imate na voljo uporabniku prijazen nadzor nad porabo, alarme (opozorila) ter ekipe za preprečevanje prevar. Tako boste uživali v udobju kartice za gorivo, in to brez strahu pred zlorabami.