ITALIJA
Vozila, za katera velja obveznost plačila cestnine v Italiji Vsa vozila
Vrste cest Vse avtoceste, z izjemo nekaterih na Siciliji
Tuneli/mostovi Tunela Frejus in Mont Blanc je mogoče plačati z euroShell kartico in s kartico Frejus, katero lahko naročite preko nas (frejus kartica omogoča dodatne popuste).
Vrsta sistema Sistem, ki temelji na prevoženi razdalji in deluje s pomočjo mikrovalovne tehnologije.
Obvezne cestninske naprave v vozilu

V Italiji cestnine ni mogoče plačevati z nobeno kartico za gorivo, niti s kartico euroShell.

Plačilo cestnine je možno z:

  • ViaCard kartico (z izjemo nekaterih na Siciliji),
  • Telepass (+ Viacard) napravo, ki omogoča elektronski način plačevanja avtocest. Ob naročilu Telepassa prejmete tudi ViaCard kartico, ki jo voznik uporabi za plačilo cestnine v primeru nedelovanja cestninske naprave.
Možnosti plačila za registrirane uporabnike POST-PAY ali odloženo plačilo s kartico Via Card ali s cestninsko napravo Telepass. Cestninsko napravo Telepass lahko naročite poleg kartice viaCard, namestiti pa jo je potrebno na vetrobransko steklo vozila.
Načini plačila za neregistrirane uporabnike Neposredno plačilo na cestninskih postajah z drugimi plačilnimi sredstvi.
Popusti Prevozna podjetja iz EU se lahko pridružijo konzorciju našega partnerja  - FDE in dobijo do 32 % popusta na plačano cestnino v posameznem letu. Natančno vrednost vsako leto določijo italijanski organi. Pridružitev konzorciju vam zagotavlja največji možni popust, ne glede na zneske, ki jih vaše podjetje potroši za italijanske cestnine.
Računi Shell izda obračun, ki je osnova za plačilo cestnine. Naš poslovni partner FDE stranki izda original račun.
DDV Upošteva se običajna stopnja DDV-ja. Vračilo DDV je mogoče preko Shellovega partnerja - FDE.
Več informacij Za več informacij obiščite spletno stran Autostrade.

Več informacij v poglavju Kartica euroShell

Zakaj postati uporabnik kartice euroShell?

Ne glede na to, ali poslujete na lokalnem ali mednarodnem trgu, imamo pravo kartico za vas. Posvetimo se vsem podrobnostim in vam ponudimo orodja in storitve, s katerimi vam pomagamo znižati stroške poslovanja, kar izboljša rezultate vašega voznega parka.

Naš paket storitev

Vaš euroShell kartica je pametna rešitev za negotovinska plačila na poti - ne le goriva. Omogoča vam brezskrbno pot skozi različne cestninske siteme na vaši poti po Evropi, pomoč v primeru okvare, vračilo davka in trošarin, z njo plačujete mostove in tunele, trajekte, vlake za kamione – in to vse le z eno kartico, kartico euroShell.