Ste na cestninskem terminalu v Italiji prejeli »mancato pagamento« zaradi neplačila cestnine? Le-tega je potrebno poravnati v roku 15 dni, saj vas lahko v nasprotnem primeru ustavi policija ter prepreči nadaljnjo vožnjo.

Do neplačila cestnine lahko pride iz več razlogov: težava z via kartico, s cestninsko napravo Telepass ali iz katerega koli drugega razloga.

V zadnjem času italijanska policija izvaja poostreno kontrolo in preverja ali je bila cestnina plačana. V kolikor je ugotovljeno, da cestnina ni bila poravnana, lahko vozniku prepove nadaljnjo vožnjo. Policija preverja vse mejne prehode in pristanišča z namenom, da bodo vse neporavnane obveznosti s strani tujih podjetij, plačane.

Plačilo «mancato pagamento« se izvede na enega od načinov, navedenih na spletni strani Autostrade http://www.autostrade.it/en/rmpp/. Svetujemo vam, da znesek poravnate pravočasno, saj se boste s tem izognili morebitnim težavam.

FDE bo tudi v prihodnje sprejemal »mancati pagamenti« (za stranke, ki imajo preko FDE agencije izdane telepasse/via kartice), vendar ne prevzema nikakršne odgovornosti za stroške ali izgubo v primeru, da bo kateri od vaših voznikov ustavljen zaradi neplačila le-teh v predpisanem roku (t.j. plačilo je izvedeno več kot 15 dni po izdaji računa).