Na Češkem je mogoče prejeti popuste na plačilo cestnine. Popusti pripadajo EU in non-EU strankam za pre-pay in post-pay način plačila.

Promet se sešteva na nivoju posameznega vozila, in NE za vsa vozila podjetja skupaj. Sistem popustov je vezan na registrske številke vozil, ki so registrirane s strani podjetja. Zato je pomembno, da podatke redno posodabljate, v kolikor pride do sprememb v voznem parku (sprememba reg.št. vozila, odjava vozila, registracija novega vozila, ipd.).

Za pridobitev popustov se je potrebno registrirati na spletni strani www.slevymyto.cz, saj sam nakup pre-pay naprave oziroma izvedba registracije vozil na post-pay način plačila NE pomeni tudi avtomatične registracije vozil za popuste.

Popust lahko prejme podjetje šele po uspešno izvedeni registraciji podjetja in vozil na spletni strani češke cestninske družbe. Naj poudarimo, da se promet na posamezno vozilo začne seštevati šele od on-line prijave in registracije vozil.

Postopek registracije:

 1. Vstopite na spletno stran www.slevymyto.cz ter pod naslovom Primary Registration poiščite potreben registracijski obrazec, ga izpolnite ter kliknite na Zkontrolovat a vyžádat PIN/Check and ask PIN.
 2. Podatke za vstop v vaš profil portala boste prejeli na e-naslov, ki ste ga navedli v registracijskem obrazcu. Vstopite v prejeti e-naslov ter kliknite na povezavo. Za tem vam bo registracijski obrazec v .pdf obliki poslan na vaš e-naslov (naveden v obrazcu).
 3. Prejeti obrazec natisnite ter ga skupaj s kopijami prometnih dovoljenj ter CEMT dokumentov vozil (kjer je dokazana emisijska klasa vozila) pošljite po pošti na naslov:

   

  Ředitelství silnic a dálnic ČR

  Zelený pruh 95/97

  140 00 PRAHA 4

  CZ.

Uspešnost registracije lahko preverite na spletni strani www.slevymyto.cz (po vstopu v portal z uporabniškim imenom in geslom) pod naslovom Operator Details (Menu). Pod navedenim naslovom lahko preverjate tudi vse podatke o podjetju.

Za več informacij lahko kontaktirate češko cestninsko družbo: +420 844 124 100, info-slevy@rsd.cz, od ponedeljka do petka med 8.00 in 14.00 uro.