S 1. aprilom 2018 se bo za vsa vozila z največjo dovoljeno maso nad 3,5 tone (težka vozila) začela plačevati cestnina po novem elektronskem cestninskem sistemu v prostem prometnem toku, poimenovanem DarsGo. Slovensko avtocestno omrežje bodo lahko uporabljala samo tista težka vozila, ki bodo registrirana v sistem in opremljena z napravo DarsGo, ki ne bo prenosljiva med vozili.

Z začetkom novega sistema:

  • ne bo več mogoče uporabljati obstoječih medijev ABC ali Dars transporter kartice, ki jih sedaj še izdaja družba DARS;
  • ne bo mogoče plačevati cestnine s karticami ali gotovino na samih cestninskih postajah.

V primeru, da uporabljate DARS transporter kartico ali ABC aparat in boste s 1. aprilom 2018 imeli na mediju dobroimetje, boste za povrnitev dobroimetja lahko zaprosili direktno pri DARSu. DARS vam bo preostanek dobroimetja vrnil na bančni račun podjetja.

Za plačevanje cestnine bo potrebno pridobiti aparat DarsGo in ga do 1.4.2018 obvezno namestiti v tovorna vozila z največjo dovoljeno maso nad 3,5 tone.

V Shellu želimo ostati vaš zanesljiv partner, zato vam omogočamo enostavno registracijo in plačevanje cestnine za vsa vaša vozila tudi v novem sistemu DarsGO.

Novi sistem plačevanja cestnine, bo kot doslej, omogočal predplačniški (pre-pay) in poplačniški (post-pay) način plačila preko kartice Shell.

Za registracijo vozil izpolnite excel datoteko in jo v elektronski obliki vrnite na e-naslov euroshell-slovenia@shell.com.

Prosimo vas, da excel datoteki priložite:

  • kopijo prometnega dovoljenja,
  • kopijo certifikata CEMPT, če iz prometnega dovoljenja ni viden EURO TIP tovornega vozila.

Po prejemu izpolnjenega obrazca vas bomo registrirali v sistemu DarsGO, predvidoma v januarju 2018.

DARS vam bo po uspešni registraciji izdal račun za administrativne stroške registracije (10 €/aparat). Po plačilu računa vam bodo aparati brezplačno dostavljeni na naslov vašega podjetja. Pošiljanje aparatov se bo predvidoma pričelo v januarju 2018.

POMEMBNO: V kolikor ste registracijski obrazec že poslali direktno na DARS, vam v izogib dodatnim stroškom in zmedi pri registraciji svetujemo, da registracije ne opravite hkrati preko nas. 

Več informacij najdete na DARS spletni strani: https://www.darsgo.si/portal/en/home

Za dodatne informacije smo vam na voljo v našem uporabniškem centru na telefonski številki 01 51 40 500

na elektronskem naslovu euroshell-slovenia@shell.com